Blog

Weekmenu Mme Zsa Zsa - Kleurige quinoasalade

Kleurige quinoasalade (door Mme Zsa Zsa) + gratis meal prep!

Wat leuk! We kregen onlangs een leuk berichtje binnen van dé Mme Zsa Zsa: “Die weekmenu meal preps, dat is echt wel keitof gevonden van jullie!”. Merci Kim! Dat horen we natuurlijk graag. We zijn zelf ook grote fan van deze toffe madame/moestuingoeroe/ inspiratiebron. Als de beste weet ze wat je met seizoensproducten moet aanvangen.

Een samenwerking biedt zich aan: we mogen een recept uit haar kookboek ‘Honger’ verwerken in één van onze meal preps, uiteraard met groenten die ze nu nog in haar moestuin kan vinden. Later op het jaar herhalen we dat zeker en vast nog eens met meer recepten, als er héél veel moestuingroenten zijn. Het werd de ‘kleurige granensalade’ waarbij we quinoa (ok, een “pseudo-graan”) gebruikten, wat een toppertje seg!

Wat ook geweldig is aan het boek ‘Honger’, is dat ze bij elk recept tal van suggesties geeft voor variaties op het recept. Voor dit recept specifiek maakte ze zelfs een getekende handleiding: ‘De Altijd Spannende Granensalade’. Zo handig!

Hierbij dan ook ‘onze’ variatie op het recept! Wil je de meal prep met Mme Zsa Zsa’s kleurige granensalade gratis downloaden? Klik hier!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Weekmenu Mme Zsa Zsa - Kleurige quinoasalade

Kleurige quinoasalade (door Mme Zsa Zsa)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Kristof
  • Prep Time: 25min
  • Cook Time: 15min
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: vegetarisch
  • Method: roosteren, koken
  • Cuisine: Midden-Oosters

Ingredients

Scale
  • 1 kleine pompoen 
  • 2 rode uien
  • 1 (biologische) citroen 
  • 1 appel 
  • 1 klein bosje koriander
  • 100 gr ‘vaste’ geitenkaas 
  • 150 gr quinoa 
  • 1 el honing 
  • 40 gr gedroogde veenbessen (of rozijnen) 
  • 1 kl korianderzaad 
  • 1 kl venkelzaad 
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  2. Bedek van een bakplaat met bakpapier. Rooster de venkel- en 1 korianderzaadjes in een pan zonder vetstof en maal ze dan grof in een vijzel. 
  3. Was de pompoen goed. Verwijder de zaden en snij de in gelijke blokjes. Leg de blokjes op de bakplaat. Schil en snij de rode uien in halve maantjes. Leg bij de pompoen. Strooi er de gevijzelde kruiden over en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Spoel de quinoa grondig (gebruik hiervoor een zeef). Breng 400 ml gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat 15 minuten garen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer af en toe om.
  5. Schep ondertussen de pompoen en rode ui om en zet nog 10 min. in de oven.
  6. Haal de pompoen en rode ui uit de oven.
  7. Zet een antikleefpan zonder vetstof op het vuur en voeg de hazelnoten toe. Rooster ze tot ze lichtjes beginnen te verkleuren, schep regelmatig om. Hak de hazelnoten grof. 
  8. Was en rasp de schil van de citroen. Doe in een kommetjes. Pers er het sap van ½ citroen bij. Voeg 2 el extra vierge olijfolie toe en 1 el honing. Kruid met peper en zout.
  9. Snij de koriander fijn. 
  10. Meng de quinoa met de pompoen en rode ui.
  11. Snij de appel in fijne blokjes. Besprenkel met citroensap. 
  12. Schep de quinoa in een grote schaal en roer er de dressing, appel en koriander door. Strooi er de gedroogde veenbessen en hazelnoten over. Verkruimel er de geitenkaas over en serveer. 

Tip: Ook heel lekker als restjeslunch de volgende dag!


kleurige_quinoasalade1_mmezsazsa
DIT GERECHT MAAKT DEEL UIT VAN ÉÉN VAN ONZE MEAL PREP WEEKMENU’S.
WIL JE ZELF DEZE MEAL PREP TESTEN?
DOWNLOAD ‘M HIER GRATIS!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.