Blog

Shakshuka met aubergine en feta

Shakshuka met aubergine en feta

Shakshuka is een tomatenstoofpotje met ei uit Israel. Ze eten het er als ontbijt, maar werkelijk, dit gerecht smaakt zo goed op elk moment van de dag. Echt een vegetarisch toppertje! Je kan er een basistomatensaus voor gebruiken en ook smaak brengen met Midden-Oosterse kruiden zoals komijn en ras el hanout. Een ideaal ‘voorraadkast’ gerecht, of om te maken aan het einde van een meal prep week op het menu te zetten. We voegden ook nog extra aubergine, feta en krokant gebakken tortilla’s toe. Maak dit gerecht het beste klaar in een brede, lage pan, dan stollen de eieren het makkelijkst.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Shakshuka met aubergine en feta

Shakshuka met aubergine en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Caroline Dhont
  • Prep Time: 10min
  • Cook Time: 30min
  • Total Time: 40min
  • Yield: 2 1x
  • Category: Vegetarisch
  • Method: stoven
  • Cuisine: Midden-Oosters

Ingredients

Scale
  • 2 tortilla’s
  • 2 el za’atar
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 klein bosje koriander
  • 4 eieren
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gr feta
  • 1 kl komijn
  • 1 kl ras el hanout
  • harissa (naar smaak)
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Snij de rode ui fijn. Snij de aubergine in blokjes. Snij de courgette in kleine blokjes. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes.
  2.  Verhit olijfolie in een een brede, lage pan en voeg de aubergine toe. Roerbak de blokjes aubergine 3 minuten. Schep uit de pan. Hou even apart.
  3.  Verhit olijfolie in de pan en voeg de rest van de fijngesneden rode ui toe. Stoof 3 minuten en pers er dan 2 teentjes knoflook bij. Voeg dan de paprikablokjes, courgette, wortel, ras el hanout en komijn toe. Laat 10 minuten stoven.
  4. Voeg de tomatenblokjes in blik toe aan de stoofpot. Breng aan de kook en laat de saus 20 minuten pruttelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de tortilla’s in driehoekjes en verdeel ze over de bakplaat. Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met de za’atar. Zet 8 minuten in de oven tot de tortillapuntjes krokant gebakken zijn.
  6. Als de saus pruttelt, maak je er 4 ‘kuiltjes’ in en breek er de eieren in. Laat de saus nog een 8-tal minuten pruttelen tot het eiwit gestold is. Verkruimel ondertussen de feta.
  7. Strooi de verkruimelde feta en koriander over de shakshuka en serveer met de tortillapuntjes en harissa.

DIT GERECHT IS DEEL VAN DE WEEKMENUS.BE MEALPREP DIE JIJ GRATIS KAN TESTEN!
DOWNLOAD ‘M HIER!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.