Blog

Mexicaanse courgette lasagne

Mexicaanse courgette ‘lasagne’ met gehakt

Ola, op zoek naar een smaakvol en toch koolhydraatarm (of low carb zoals ze dat dan noemen, meer zelfs, het is zelfs keto-proof!) gerechtje? Zoek niet verder, want wij hebben een bangelijke Mexicaanse lasagne voor jou in petto! Ok, dit gerecht ga je niet rap in Mexico tegenkomen, maar toch zitten al die heerlijke typische smaken erin! We gebruiken ook geen lasagne-pastabladen maar dunne plakjes courgette. Die ‘trek’ je gemakkelijk met een dunschiller. We hebben er enkele foto’s bijgestoken van de bereiding…

Hopelijk zijn jullie even grote fan van dit gerecht als wij!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mexicaanse courgette lasagne

Mexicaanse courgette ‘lasagne’ met gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Caroline
  • Prep Time: 20min
  • Cook Time: 15min
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: Mexicaans, gehakt, ovenschotel
  • Method: koken, ovenbakken
  • Cuisine: Mexicaans

Ingredients

Scale
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 grote courgette
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 2 el Mexicaans kruidenmix (bijv. tacokruiden of fajitakruiden)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gr (geraspte) cheddarkaas
  • 1 avocado
  • ½ citroen
  • 125 gr (½ bakje) kerstomaten
  • 10 gr (of 1 plantje) koriander
  • 75 ml zure room
  • Mexicaanse chilisaus (optioneel)
  • Zout

Instructions

  1. Snij de rode ui fijn. Snij de gele paprika in blokjes. Schil met een dunschiller lange slierten van de courgette. Snij het zachte binnenste van de courgette in blokjes.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan. Voeg de rode ui, blokjes paprika en courgette toe en roerbak 3 min. Voeg het gemengd gehakt toe roerbak 3 min. Voeg 2 el Mexicaanse kruidenmix toe en het blik tomaten blokjes. Kruid met peper en zout. Laat een vijftal minuten pruttelen.
  3. Neem een ovenschaal en vet in met wat olijfolie. Schik plakjes courgette op de bodem van de ovenschaal zodat hij helemaal bedekt is. Kruid met peper en zout. Schep er een laagje van de tomaten-gehaktsaus op. Bedek opnieuw met plakjes courgette. Herhaal tot de saus in de plekjes courgette op zijn (wij konden drie laagjes maken). Eindig met plakjes courgette. Bestrooi de met de geraspte cheddarkaas.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de ovenschaal, met aluminiumfolie 10 minuten in de voorverwarmde oven. 
  5. Schil ondertussen de avocado en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap. Snij de kerstomaten in stukjes. Kruid met zout.
  6. Haal de aluminiumfolie van de ovenschotel en zet nog 5 minuten in de oven. 
  7. Je kan de zure room in een spuitflesje doen om streepjes te trekken over de ovenschotel, maar dat hoeft niet. Meng daarvoor1/2 de zure room met 1-2 el water en doe in een spuitflesje.
  8. Snij de koriander fijn. 
  9. Zet de ovenschotel nog 2-3 minuten onder de grill van de oven. Werk af met zure room uit het spuitflesje (of voeg gewoon schepjes toe), de avocadoblokjes, kerstomaatjes en fijngesneden koriander. Serveer met Mexicaanse chilisaus erbij. 

DIT GERECHT MAAKT DEEL UIT VAN ÉÉN VAN ONZE MEAL PREP WEEKMENU’S.
WIL JE ZELF EENS EEN GRATIS MEAL PREP TESTEN?
DOWNLOAD ‘M HIER GRATIS!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.