Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Weekmenu Mme Zsa Zsa - Kleurige quinoasalade

Kleurige quinoasalade (door Mme Zsa Zsa)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Kristof
  • Prep Time: 25min
  • Cook Time: 15min
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: vegetarisch
  • Method: roosteren, koken
  • Cuisine: Midden-Oosters

Ingredients

Scale
  • 1 kleine pompoen 
  • 2 rode uien
  • 1 (biologische) citroen 
  • 1 appel 
  • 1 klein bosje koriander
  • 100 gr ‘vaste’ geitenkaas 
  • 150 gr quinoa 
  • 1 el honing 
  • 40 gr gedroogde veenbessen (of rozijnen) 
  • 1 kl korianderzaad 
  • 1 kl venkelzaad 
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  2. Bedek van een bakplaat met bakpapier. Rooster de venkel- en 1 korianderzaadjes in een pan zonder vetstof en maal ze dan grof in een vijzel. 
  3. Was de pompoen goed. Verwijder de zaden en snij de in gelijke blokjes. Leg de blokjes op de bakplaat. Schil en snij de rode uien in halve maantjes. Leg bij de pompoen. Strooi er de gevijzelde kruiden over en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Spoel de quinoa grondig (gebruik hiervoor een zeef). Breng 400 ml gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat 15 minuten garen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer af en toe om.
  5. Schep ondertussen de pompoen en rode ui om en zet nog 10 min. in de oven.
  6. Haal de pompoen en rode ui uit de oven.
  7. Zet een antikleefpan zonder vetstof op het vuur en voeg de hazelnoten toe. Rooster ze tot ze lichtjes beginnen te verkleuren, schep regelmatig om. Hak de hazelnoten grof. 
  8. Was en rasp de schil van de citroen. Doe in een kommetjes. Pers er het sap van ½ citroen bij. Voeg 2 el extra vierge olijfolie toe en 1 el honing. Kruid met peper en zout.
  9. Snij de koriander fijn. 
  10. Meng de quinoa met de pompoen en rode ui.
  11. Snij de appel in fijne blokjes. Besprenkel met citroensap. 
  12. Schep de quinoa in een grote schaal en roer er de dressing, appel en koriander door. Strooi er de gedroogde veenbessen en hazelnoten over. Verkruimel er de geitenkaas over en serveer. 

Tip: Ook heel lekker als restjeslunch de volgende dag!