Zalm teriyaki met Aziatische broccolipuree
East meets west met deze originele ‘stoemp’: Broccolipuree op smaak gebracht met gember, sojasaus en koriander. De mooi gekaramelliseerde zalm, gemarineerd in Japanse teriyakisaus. Een verrassende smaakcombinatie waar je van zal smullen, beloofd!
PrintZalm teriyaki met Aziatische broccolipuree
- Prep Time: 15min
- Cook Time: 15min
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2 1x
- Category: Vis
- Cuisine: Aziatisch
Description
East meets west met deze originele ‘stoemp’: Broccolipuree op smaak gebracht met gember, sojasaus en koriander. De mooi gekaramelliseerde zalm, gemarineerd in Japanse teriyakisaus. Een verrassende smaakcombinatie waar je van zal smullen, beloofd!
Ingredients
Scale
- 500 gr aardappelen
- 1 broccoli
- 30 gr gember
- 20 gr koriander
- 2 zalmfilets (130-150 gr/stuk, zonder vel)
- 4 el teriyakisaus
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamzaad
- 1 el arachideolie
- Peper en zout
Instructions
- Dep de zalmfilets droog. Bestrijk ze met de teriyakisaus. Zet even in de koeling.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Breng gezoute water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 17 minuten koken.
- Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de steel ook in blokjes. Schil en rasp de gember. Voeg de broccoli de laatste 6 minuten bij de aardappelen.
- Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg de gember en 2 el sojasaus toe. Stamp met een pureestamper tot een grove, groene puree. Kruid naar smaak met peper. Snij de koriander fijn en meng door de puree.
- Verwarm arachideolie in een antikleefpan. Voeg de zalmfilets toe. Laat ze 3-4 minuten bakken op elke kant op medium vuur. Kruid met peper.
- Schep de puree op borden. Schep er de zalmfilets op. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.