Blog

Zalm teriyaki met broccolipuree

Zalm teriyaki met Aziatische broccolipuree

East meets west met deze originele ‘stoemp’: Broccolipuree  op smaak gebracht met  gember, sojasaus en koriander. De mooi gekaramelliseerde zalm, gemarineerd in Japanse teriyakisaus. Een verrassende smaakcombinatie waar je van zal smullen, beloofd!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zalm teriyaki met broccolipuree

Zalm teriyaki met Aziatische broccolipuree

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Kristof
  • Prep Time: 15min
  • Cook Time: 15min
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: Vis
  • Cuisine: Aziatisch

Description

East meets west met deze originele ‘stoemp’: Broccolipuree op smaak gebracht met gember, sojasaus en koriander. De mooi gekaramelliseerde zalm, gemarineerd in Japanse teriyakisaus. Een verrassende smaakcombinatie waar je van zal smullen, beloofd!


Ingredients

Scale
  • 500 gr aardappelen
  • 1 broccoli
  • 30 gr gember
  • 20 gr koriander
  • 2 zalmfilets (130-150 gr/stuk, zonder vel)
  • 4 el teriyakisaus
  • 2 el sojasaus 
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Dep de zalmfilets droog. Bestrijk ze met de teriyakisaus. Zet even in de koeling.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Breng gezoute water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 17 minuten koken. 
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de steel ook in blokjes. Schil en rasp de gember. Voeg de broccoli de laatste 6 minuten bij de aardappelen. 
  4. Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg de gember en 2 el sojasaus toe. Stamp met een pureestamper tot een grove, groene puree. Kruid naar smaak met peper. Snij de koriander fijn en meng door de puree.
  5. Verwarm arachideolie in een antikleefpan. Voeg de zalmfilets toe. Laat ze 3-4 minuten bakken op elke kant op medium vuur. Kruid met peper. 
  6. Schep de puree op borden. Schep er de zalmfilets op. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.

DIT GERECHT MAAKT DEEL UIT VAN ÉÉN VAN ONZE MEAL PREP WEEKMENU’S.
WIL JE ZELF EENS EEN GRATIS MEAL PREP TESTEN?
DOWNLOAD ‘M HIER GRATIS!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.