Blog

weekmenus gebakken rijst met kip

Gebakken rijst met kip

Gebakken rijst of nasi goreng met kip is een echte Aziatische evergreen. In elk Oosters land vind je er verschillende variaties op. Zo veel verschil, dat ik me een eigen versie durf toe te eigenen. Niet bepaald authentiek, maar wel zeer gesmaakt bij tal van tafelgasten! Het geheime ingrediënt is Chinees 5-kruidenpoeder. Een andere tip, is ervoor te zorgen het geheel niet te droog te laten worden. Zorg ervoor dat het ei dat je toevoegt, niet helemaal droog gebakken is. En tot slot, laat je volledig gaan in de toppings: krokante uitjes, lente-ui en/of koriander, Srirachasaus,… Zo lekker! Laat het smaken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
weekmenus gebakken rijst met kip

Gebakken rijst met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Kristof
  • Prep Time: 15min
  • Cook Time: 20min
  • Total Time: 35 minutes
  • Category: Aziatisch, kip
  • Method: Roerbakken, wokken
  • Cuisine: Aziatisch

Ingredients

Scale
  • 150 gr basmatirijst
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1/2 de courgette
  • 20 gr gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 2 el geroosterde uitjes
  • ½ limoen
  • Srirachasaus
  • Arachideolie

Instructions

  1. Breng een klein pannetje met gezouten water aan de kook. Kook de rijst 10-12 min. Giet af.
  2. Meng 2 el arachideolie met 1 kl currypoeder, een snuf peper en zout en pers er een teentje knoflook bij.
  3. Snij de kip in reepjes en doe in een kom. Voeg de curryolie toe en meng goed. Laat even marineren.
  4. Snij de rode ui fijn. Snij de paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Schil en rasp de gember.
  5. Verhit een wok en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak 4 minuten.
  6. Breek de eieren in een kommetje en klop los.
  7. Schep de kip uit de wok en hou even apart.
  8. Verhit 1 el arachideolie in de wok en voeg de groenten en gember toe. Roerbak 4 minuten op hevig vuur. Voeg dan de rijst, de kip, het currypoeder en het Chinees vijfkruidenpoeder toe en roer goed om. Roerbak 3 minuten.
  9. Voeg de eieren toe en roer om tot de eieren bijna gestold zijn. Breng op smaak met sojasaus en limoensap.
  10. Serveer de gebakken rijst met geroosterde uitjes en Srirachasaus (als je van pikant houdt).

DIT GERECHT MAAKT DEEL UIT VAN ÉÉN VAN ONZE MEAL PREP WEEKMENU’S.
WIL JE ZELF EENS EEN GRATIS MEAL PREP TESTEN?
DOWNLOAD ‘M HIER GRATIS!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.