Blog

6 goede redenen om te meal preppen - weekmenus.be

6 goede redenen om te meal preppen

Waarom zou je meal preppen? Zeer goede vraag. Meal preppen is een andere manier van koken, waar jij waarschijnlijk ook even aan zal moeten wennen. Maar eens je de voordelen kent, en vooral ervaart, ga je ongetwijfeld ook overstag. Ontdek 6 goede redenen om te meal preppen!

1. Meer tijd, minder stress

Dé belangrijkste reden om te beginnen met meal preppen, is de tijdswinst. En alle positieve gevolgen die dat met zich meedraagt: minder stress, meer tijd voor je gezin, hobby, ontspanning,… Als je een aantal gerechten ‘ge-meal-prept’ klaar hebt staan in je koelkast, zet je ’s avonds na je werk, in maximum 15 minuten een verse en lekkere maaltijd op tafel. Wat een wereld van verschil!

2. Verse maaltijden, altijd in huis!

Het overkomt iedereen wel eens: als het te druk is en je hebt geen tijd/zin/verse ingrediënten in huis om zelf te koken, dan grijp je vaak naar ongezondere alternatieven: frituur, kant-en-klare gerechten, een pizzakoerier bellen, dan maar een ‘boke’ eten,… Als je je meal prep al gedaan hebt, heb je altijd iets lekkers klaarstaan om in no time op tafel te toveren. En dat geeft je écht een goed gevoel, beloofd!

3. Beter voor de portefeuille

Door goed te plannen (of eigenlijk: ons de planning te laten doen), weet je exact wat je in huis moet hebben en hoef je niet last-minute nog boodschappen te gaan doen. We werken onze weekmenu’s zo uit, dat een meal prep gemiddeld 50 euro per week voor 2 personen kost, met goede ingrediënten gekocht in de betere supermarkt. Minder impulsaankopen én minder producten die wegkwijnen in de koelkast. Da’s goed voor je portefeuille én de planeet.

4. Minder werk en afwas

Om een meal prep te maken, sta je gemiddeld 2 à 2,5 uur in de keuken (afhankelijk of jij een speedy chef bent of niet), inclusief afwas en opruimen. Daarna heb je tijdens de week nog maar maximum 15 minuutjes nodig om je gerecht af te werken. Voor onszelf betekent dat gemakkelijk een tijdswinst van 2 à 3 uur per week. Plots lukt 2x gaan sporten per week wél. Of eindelijk dat boek uitlezen dat al maanden ligt te verstoffen op je nachtkastje. Je merkt het, door te meal preppen maak je meer tijd vrij voor jezelf, en dat kan iedereen wel eens gebruiken!

5. Meal preppen is ontspannend

Hou je wel van koken? Maar is die liefde soms ver zoek na een drukke werkdag? Herontdek je passie voor koken tijdens het meal preppen! Maak er wat tijd voor vrij, stuur je gezinsleden erop uit, zet een leuk muziekje op, misschien kan er wel een glaasje wijn bij? En geniet van nog eens écht in je keuken te staan en lekker veel te koken. Bewonder het resultaat en geniet van de gemoedsrust dat je er weer een hele week tegenaan kan.

6. Ontdek nieuwe gerechten

Breek uit de sleur en doe nieuwe inspiratie op met onze gerechten. Onze menuplanner Caroline is professionele kok en food writer en schrijft en maakt al jaren recepten voor veel verschillende media. Ze stelt de weekmenu’s zo samen dat er altijd enkele klassiekers van bij ons, maar ook nieuwe, verrassende ontdekkingen bijzitten. Wat denk je bijvoorbeeld van quesadilla’s met kip, Thaise steak salade of parelcouscous met geroosterde groenten en halloumi? Dat wíl je toch proeven?

Wil je voortaan ook wekelijks een originele en goed uitgekiende meal prep in je mailbox ontvangen?

Ontdek hier onze formules!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.