Ingredients
Scale
- 150 gr basmatirijst
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1/2 de courgette
- 20 gr gember
- 1 teentje knoflook
- 2 kipfilets
- 2 eieren
- 2 kl currypoeder
- 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
- 2 el sojasaus
- 2 el geroosterde uitjes
- ½ limoen
- Srirachasaus
- Arachideolie
Instructions
- Breng een klein pannetje met gezouten water aan de kook. Kook de rijst 10-12 min. Giet af.
- Meng 2 el arachideolie met 1 kl currypoeder, een snuf peper en zout en pers er een teentje knoflook bij.
- Snij de kip in reepjes en doe in een kom. Voeg de curryolie toe en meng goed. Laat even marineren.
- Snij de rode ui fijn. Snij de paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Schil en rasp de gember.
- Verhit een wok en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak 4 minuten.
- Breek de eieren in een kommetje en klop los.
- Schep de kip uit de wok en hou even apart.
- Verhit 1 el arachideolie in de wok en voeg de groenten en gember toe. Roerbak 4 minuten op hevig vuur. Voeg dan de rijst, de kip, het currypoeder en het Chinees vijfkruidenpoeder toe en roer goed om. Roerbak 3 minuten.
- Voeg de eieren toe en roer om tot de eieren bijna gestold zijn. Breng op smaak met sojasaus en limoensap.
- Serveer de gebakken rijst met geroosterde uitjes en Srirachasaus (als je van pikant houdt).