Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
weekmenus gebakken rijst met kip

Gebakken rijst met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Kristof
  • Prep Time: 15min
  • Cook Time: 20min
  • Total Time: 35 minutes
  • Category: Aziatisch, kip
  • Method: Roerbakken, wokken
  • Cuisine: Aziatisch

Ingredients

Scale
  • 150 gr basmatirijst
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1/2 de courgette
  • 20 gr gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 2 el geroosterde uitjes
  • ½ limoen
  • Srirachasaus
  • Arachideolie

Instructions

  1. Breng een klein pannetje met gezouten water aan de kook. Kook de rijst 10-12 min. Giet af.
  2. Meng 2 el arachideolie met 1 kl currypoeder, een snuf peper en zout en pers er een teentje knoflook bij.
  3. Snij de kip in reepjes en doe in een kom. Voeg de curryolie toe en meng goed. Laat even marineren.
  4. Snij de rode ui fijn. Snij de paprika in blokjes. Snij de courgette in blokjes. Schil en rasp de gember.
  5. Verhit een wok en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak 4 minuten.
  6. Breek de eieren in een kommetje en klop los.
  7. Schep de kip uit de wok en hou even apart.
  8. Verhit 1 el arachideolie in de wok en voeg de groenten en gember toe. Roerbak 4 minuten op hevig vuur. Voeg dan de rijst, de kip, het currypoeder en het Chinees vijfkruidenpoeder toe en roer goed om. Roerbak 3 minuten.
  9. Voeg de eieren toe en roer om tot de eieren bijna gestold zijn. Breng op smaak met sojasaus en limoensap.
  10. Serveer de gebakken rijst met geroosterde uitjes en Srirachasaus (als je van pikant houdt).