Blog

Pasta pesto met gerookte zalm en kerstomaat

Pasta met basilicumpesto is een echte klassieker uit Genua in Italië. We voegen nog kerstomaatjes en reepjes gerookte zalm toe om er een volwaardige maaltijd van te maken. Het vleugje citroensap zorgt voor de nodige fraîcheur. Heerlijk!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta pesto met gerookte zalm en kerstomaat

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Kristof
  • Prep Time: 15min
  • Cook Time: 10min
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: pasta, vis, Italiaans
  • Method: kokenn
  • Cuisine: Italiaans

Ingredients

Scale
  • 200 gr tagliatelle
  • 40 gr pijnboompitten
  • 20 gr basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gr parmezaan
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 125 gr kerstomaten
  • ½ citroen
  • 100 gr gerookte zalm
  • Peper en zout

Instructions

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar volgens de instructies op de verpakking. 
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de pijnboompitten toe. Rooster op een matig vuur tot ze beginnen te verkleuren. 
  3. Hak het basilicum grof. Pel het teentje knoflook en hak grof. Rasp 40 gr parmezaan. 
  4. Doe de pijnboompitten, knoflook en basilicum, 3 el extra vierge olijfolie en 1 el water in een klein keukenrobotje/hakmolentje. Mix tot een egale massa. 
  5. Voeg geraspte parmezaan, enkele druppels citroensap en peper en zout toe en meng. 
  6. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de gerookte zalm in reepjes. 
  7. Giet de tagliatelle af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng er de pesto door, voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe. 
  8. Schep de tagliatelle met pesto in borden en leg er de reepjes zalm en kerstomaten bij. Besprenkel met enkele druppels citroensap (naar smaak), wat extra vierge olijfolie en kruid met peper. Rasp er wat parmezaan over en serveer. 

DIT GERECHT MAAKT DEEL UIT VAN ÉÉN VAN ONZE MEAL PREP WEEKMENU’S.
WIL JE ZELF EENS EEN GRATIS MEAL PREP TESTEN?
DOWNLOAD ‘M HIER GRATIS!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.