Pasta pesto met gerookte zalm en kerstomaat
Pasta met basilicumpesto is een echte klassieker uit Genua in Italië. We voegen nog kerstomaatjes en reepjes gerookte zalm toe om er een volwaardige maaltijd van te maken. Het vleugje citroensap zorgt voor de nodige fraîcheur. Heerlijk!
PrintPasta pesto met gerookte zalm en kerstomaat
- Prep Time: 15min
- Cook Time: 10min
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 1x
- Category: pasta, vis, Italiaans
- Method: kokenn
- Cuisine: Italiaans
Ingredients
Scale
- 200 gr tagliatelle
- 40 gr pijnboompitten
- 20 gr basilicum
- 1 teentje knoflook
- 60 gr parmezaan
- 4 el extra vierge olijfolie
- 125 gr kerstomaten
- ½ citroen
- 100 gr gerookte zalm
- Peper en zout
Instructions
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de pijnboompitten toe. Rooster op een matig vuur tot ze beginnen te verkleuren.
- Hak het basilicum grof. Pel het teentje knoflook en hak grof. Rasp 40 gr parmezaan.
- Doe de pijnboompitten, knoflook en basilicum, 3 el extra vierge olijfolie en 1 el water in een klein keukenrobotje/hakmolentje. Mix tot een egale massa.
- Voeg geraspte parmezaan, enkele druppels citroensap en peper en zout toe en meng.
- Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de gerookte zalm in reepjes.
- Giet de tagliatelle af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng er de pesto door, voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe.
- Schep de tagliatelle met pesto in borden en leg er de reepjes zalm en kerstomaten bij. Besprenkel met enkele druppels citroensap (naar smaak), wat extra vierge olijfolie en kruid met peper. Rasp er wat parmezaan over en serveer.