Gnocchi gratin met spinazie
Puur vegetarisch comfort food, deze gratin met gnocchi, een zalige cheddarkaassaus en gestoofde spinazie. Knoflook en mosterd zijn hier de geheime smaakmakers. En dan dat heerlijke kaaskorstje in de oven, ‘drool’! Laat het smaken he!
PrintGnocchi gratin met spinazie
- Prep Time: 15min
- Cook Time: 15min
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2 1x
- Category: Vegetarisch, ovenschotel, Italiaans
- Method: Koken, ovenbakken, grillen
- Cuisine: Italiaans
Ingredients
Scale
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 200 gr jonge spinazie
- 120 gr cheddarkaas (geraspt)
- 300 ml melk
- 200 gr gnocchi
- 2 kl mosterd
- 2 el bloem
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
- Nootmuskaat
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Laat koken tot de gnocchi boven komen drijven. Dit duurt maar enkele minuten. Giet af.
- Smelt 2 el boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed tot het begint op te drogen. Roer er beetje bij beetje 200 ml melk door. Blijf roeren tot de bechamelsaus ingedikt is. Roer er 90 gr cheddarkaas door. Roer tot de kaas gesmolten is. Roer er de mosterd door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Snij 1 ui fijn en pers 1 teentje knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Meng de gestoofde spinazie met de kaassaus en de gekookte gnocchi. Schep in een ovenschaal en strooi er de rest van de cheddarkaas over.
- Zet de gratin 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.