Chili con carne met rijst
Chili con carne, een beetje de spaghetti bolognaise uit Mexico! In een pittige versie dan… Het recept is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en het hoeft ook geen uren op te staan (maar dat mag wel, voor een diepe, intense ‘vlezige’ smaak). Je maakt de chili zelf zo pikant als je wil. Je kan chili con carne serveren met rijst, tortilla’s, zoete aardappelfrietjes, guacamole, zure room,… Wat je zelf maar wil en lekker vindt. Laat het smaken!
PrintChili con carne met rijst
- Prep Time: 15min
- Cook Time: 25min
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 1x
- Category: Stoofpot, Mexicaans
- Method: Stoven, koken
- Cuisine: Mexicaans
Ingredients
Scale
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- 1 grote rode chilipeper
- 10 gr koriander
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 300 gr gehakt
- 75 gr cheddarkaas
- ½ blikje tomatenpuree
- 150 gr basmatirijst
- 1 blik rode bonen
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 kl komijn
- 1 kl kaneel
- 1 kl cayennepeper
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructions
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven.
- Snij de rode chilipeper in twee. Snij 1 deel in fijne blokjes. Voeg de knoflook, rode paprika, chilipeper (als je niet van pikant houdt, gebruik je minder of geen chilipeper), komijn en kaneel toe aan de kookpot. Laat 3 minuten stoven. Voeg het gehakt toe en bak aan.
- Voeg de tomatenpuree toe. Roer om en voeg de blikken tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen. Roer af toe om.
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Giet het blik bonen af en voeg toe aan de stoofpot. Laat nog 5 minuten pruttelen. Snij de koriander fijn. Snij de rest van de rode chilipeper in ringen.
- Proef en kruid de chili eventueel nog bij met cayennepeper en limoensap. Serveer met de rijst, cheddarkaas, koriander, chilipeper en limoen.