Quesadilla’s met kip en salsa
Een absolute favoriet bij mij (Caroline) thuis! Ik leerde dit gerecht maken toen ik een jaar als uitwisselingsstudent in California, USA woonde. We schrijven 2002, dus de Mexicaanse keuken was hier in België nog helemaal niet bekend! Een geweldige ontdekking vond ik dit dus, quesadilla’s met kip en home made salsa! Ondertussen is dit TexMex gerecht ook goed gekend bij ons, maar het blijft een voltreffer als ik gasten op bezoek heb. De quesadillamengeling kan je prima op voorhand maken en zelfs invriezen! Dit gerecht vind je ook in mealprep 1 terug. Guacamole smaakt er trouwens ook geweldig bij, het recept voor mijn ultieme guacamole vind je op Avocado van de Duivel.
Laat het smaken!
PrintQuesadilla’s met kip en salsa
- Prep Time: 15min
- Cook Time: 15min
- Total Time: 30min
- Yield: 2
- Category: Kip
- Method: bakken
- Cuisine: Mexicaans
Ingredients
· 6 tortilla’s
· ½ potje zure room
· 1 kl komijn
· 1 ui
· 1 rode ui
· 1 rode of gele paprika
· 2 little gem
· 2 kipfilets
· 150 g cheddar (geraspt)
· 1 el Mexicaanse kruidenmix
· Peper en zout
· Olijfolie
Voor de salsa
· 1 sjalot
· 1 bakje kerstomaten
· 1 klein bosje koriander
· 1 limoen
· Snufje cayennepeper
· Zout
Instructions
1. Snij de rode ui fijn, snij de paprika in blokjes.
2. Snij de kipfilets (op een aparte snijplank!) in kleine blokjes.
3. Verhit olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rode ui en de paprika 5 minuten aan.
4. Voeg de kippenblokjes en de Mexicaanse kruidenmix toe aan de pan en roerbak 5 minuten. Haal de pan van het vuur, doe in een kom en laat even rusten.
5. Snij de sjalot fijn. Snij de kerstomaten fijn. Snij de koriander fijn. Doe samen in een kommetje en pers het sap van de limoen erbij. Meng en kruid met zout en cayennepeper. Dit is de salsa
6. Meng de kippenmengeling met de geraspte cheddar.
7. Neem 3 tortilla’s en verdeel er de kaasmengeling met kip over. Dek af met nog eens 3 tortilla’s.
8. Verwarm een grote antikleefpan zonder vetstof en leg er 1 quesadilla in. Laat 3-4 minuten bakken op een medium vuur.
9. Meng ondertussen de zure room met de komijn.
10. Draai de quesadilla voorzichtig om en laat de andere kant 2-3 minuten bakken. Herhaal met de andere quesadilla’s. Tip: je kan de gebakken quesadilla’s warmhouden in een oven van 50 °C.
11. Snij de little gems in reepjes.
12. Serveer de quesadilla’s met de fijngesneden little gem, de zure room en de salsa.