Blog

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Een echte klassieker uit Nice in Frankrijk, maar het smaakt gelukkig ook lekker hier! De rode ui marineer je trouwens even in wittewijnazijn, zo ‘gaart’ de ui een beetje en wordt hij lichter verteerbaar! Heb je nog ui over? Die kan je in azijn wekenlang in de koelkast bewaren.

Bon appétit!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade Niçoise

Salade Niçoise

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Caroline Dhont
  • Prep Time: 15min
  • Cook Time: 15min
  • Total Time: 30min
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Salade
  • Method: Koken
  • Cuisine: Frans

Ingredients

Scale
  • 2 little gem
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • ½ rode ui
  • 150 gr sperziebonen
  • 1 blik tonijn
  • 2 eieren
  • 50 gr zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 2 kl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Wittewijnazijn
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de aardappelen. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 9 minuten. (Straks ga je ook nog de sperziebonen toevoegen)
  2. Snij de rode ui in halve ringen. Doe ze in een kommetje en voeg 2 eetlepels wittewijnazijn toe. Roer om en bewaar even in de koeling. Kuis de sperziebonen. Voeg toe aan de aardappelen en laat nog 6 minuten koken. Giet samen af.
  3. Breng een klein potje water met 2 eieren aan de kook. Kook de eieren 7 minuten.
  4. Maak de blaadjes los van de little gem en verdeel over een schaal. Laat de tonijn uitlekken. Snij de tomaten in partjes. Pel de eieren en snij ze in partjes.
  5. Doe de mosterd samen met 2 kl wittewijnazijn in een kommetje en roer los. Voeg straalsgewijs de extra vierge olijfolie toe en roer goed tot een dressing. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de blaadjes little gem met de aardappelen en boontjes en ¾de van de dressing. Schik hierbovenop de partjes tomaat, de tonijn, de eieren, de olijven en de gemarineerde ui. Bedruppel met de rest van de dressing, kruid met peper en zout en serveer.

Dit gerecht is deel van de weekmenus.be mealprep die jij gratis kan testen!
Download ‘m hier!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.