Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Parelcouscous met geroosterde groenten en halloumi

Parelcouscous met geroosterde groenten en halloumi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Caroline Dhont
  • Prep Time: 15min
  • Cook Time: 20min
  • Total Time: 35min
  • Yield: 2 1x
  • Category: Vegetarisch
  • Method: koken en bakken
  • Cuisine: Midden-Oosters

Ingredients

Scale
  • 150 g (spelt)parelcouscous
  • 1 pakje halloumi
  • ½ flespompoen (butternut)
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • ½ biologische citroen
  • 2 kl ras-el-hanout
  • 3 el olijfolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el honing
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen. Snij de ‘bult’ in partjes en verwijder de zaadjes. Schik de partjes op de bakplaat.
  2. Snij de rode paprika in 8 partjes. Snij de courgette in plakjes.
  3. Leg de rode paprika (met schil naar boven) en de plakjes courgette ook op de bakplaat. Leg er de teentjes knoflook (in het velletje nog) bij. Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie en kruid met peper, zout en 2 kl ras el hanout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook. Volg de aanwijzingen op de verpakking om de parelcouscous te koken.
  5. Was en rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Knijp het zachte vruchtvlees van de 2 geroosterde teentjes knoflook in een kommetje. Voeg de citroenrasp toe en pers er het sap van de citroen bij. Meng met 1 el honing en 2 el extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Snij de halloumi in blokjes. Snij de bladpeterselie fijn.
  7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de blokjes halloumi tot ze goudbruin kleuren.
  8. Giet de parelcouscous af en spoel met koud water. Meng met de dressing en de fijngesneden bladpeterselie. Schep er voorzichtig de geroosterde groenten en gebakken halloumi door, kruid met peper en zout. Besprenkel met 1 el honing en serveer.