Ingredients
Scale
- 2 tortilla’s
- 2 el za’atar
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 wortelen
- 1 klein bosje koriander
- 4 eieren
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 gr feta
- 1 kl komijn
- 1 kl ras el hanout
- harissa (naar smaak)
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Instructions
- Snij de rode ui fijn. Snij de aubergine in blokjes. Snij de courgette in kleine blokjes. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes.
- Verhit olijfolie in een een brede, lage pan en voeg de aubergine toe. Roerbak de blokjes aubergine 3 minuten. Schep uit de pan. Hou even apart.
- Verhit olijfolie in de pan en voeg de rest van de fijngesneden rode ui toe. Stoof 3 minuten en pers er dan 2 teentjes knoflook bij. Voeg dan de paprikablokjes, courgette, wortel, ras el hanout en komijn toe. Laat 10 minuten stoven.
- Voeg de tomatenblokjes in blik toe aan de stoofpot. Breng aan de kook en laat de saus 20 minuten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de tortilla’s in driehoekjes en verdeel ze over de bakplaat. Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met de za’atar. Zet 8 minuten in de oven tot de tortillapuntjes krokant gebakken zijn.
- Als de saus pruttelt, maak je er 4 ‘kuiltjes’ in en breek er de eieren in. Laat de saus nog een 8-tal minuten pruttelen tot het eiwit gestold is. Verkruimel ondertussen de feta.
- Strooi de verkruimelde feta en koriander over de shakshuka en serveer met de tortillapuntjes en harissa.