Description
East meets west met deze originele ‘stoemp’: Broccolipuree op smaak gebracht met gember, sojasaus en koriander. De mooi gekaramelliseerde zalm, gemarineerd in Japanse teriyakisaus. Een verrassende smaakcombinatie waar je van zal smullen, beloofd!
Ingredients
Scale
- 500 gr aardappelen
- 1 broccoli
- 30 gr gember
- 20 gr koriander
- 2 zalmfilets (130-150 gr/stuk, zonder vel)
- 4 el teriyakisaus
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamzaad
- 1 el arachideolie
- Peper en zout
Instructions
- Dep de zalmfilets droog. Bestrijk ze met de teriyakisaus. Zet even in de koeling.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Breng gezoute water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 17 minuten koken.
- Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de steel ook in blokjes. Schil en rasp de gember. Voeg de broccoli de laatste 6 minuten bij de aardappelen.
- Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg de gember en 2 el sojasaus toe. Stamp met een pureestamper tot een grove, groene puree. Kruid naar smaak met peper. Snij de koriander fijn en meng door de puree.
- Verwarm arachideolie in een antikleefpan. Voeg de zalmfilets toe. Laat ze 3-4 minuten bakken op elke kant op medium vuur. Kruid met peper.
- Schep de puree op borden. Schep er de zalmfilets op. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.