Ingredients
Scale
- 250 gr witte visfilet
- 100 gr grijze garnalen (gepeld)
- 400 gr vastkokende aardappelen
- 1 stengel prei
- 3 wortelen
- ½ courgette
- 1 visbouillonblokje
- 75 ml lichte room
- 1 bosje peterselie
- ½ citroen
- 1 el maïszetmeel
- 1 el boter
- Peper en zout
Instructions
- Snij de prei in ringen. Schil 3 wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de courgette in fijne blokjes.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en laat 15 minuten koken.
- Breng nog een potje gezouten water aan de kook. Voeg de fijngesneden wortel en courgette toe aan het kookwater en kook 1 minuut. Voeg dan de prei toe en kook samen nog 2 minuten. Giet af, maar vang 500 milliliter van het kookvocht op en los daarin het visbouillonblokje op.
- Breng de visbouillon aan de kook. Snij de visfilet in blokjes. Voeg toe aan de visbouillon en laat 5 minuten pocheren. Los het maïszetmeel op in 2 el water. Schep de visblokjes uit de bouillon met een schuimspaan en hou even apart.
- Voeg de geblancheerde groenten toe aan de bouillon en roer om. Voeg de opgeloste maïszetmeel toe en breng al roerend aan de kook. Als de saus begint te binden, voeg je de room toe. Roer om en voeg nu de gepocheerde visblokjes toe. Kruid goed af met peper, zout en enkele druppels citroensap.
- Snij de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en roer er een klontje boter en wat fijngesneden peterselie door.
- Serveer de waterzooi met de garnaaltjes en de aardappelen.