Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Thaise steak salade

Thaise steak salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Caroline Dhont
  • Prep Time: 10min
  • Cook Time: 10min
  • Total Time: 20min
  • Yield: 2 1x
  • Category: Vlees
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Thais

Ingredients

Scale
  • 300 gr rundersteak
  • 1  bakje kerstomaatjes
  • 1 (kleine) komkommer
  • 150 gr noedels (kies je favoriete soort)
  • 2 wortelen
  • 1 bosje koriander
  • ½ rode chilipeper
  • 30 gr pinda’s
  • 1 limoen
  • 1 el arachideolie
  • 2 kl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • Peper en zout

Instructions

  1. Haal de steak tijdig uit de koeling. Dep droog en kruid royaal met peper en zout.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de noedels toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water.
  3. Schil de de wortelen en rasp ze met een grove rasp. Doe in een kommetje en pers er 1/2de limoen bij en voeg 1 koffielepel sesamolie toe. Kruid met peper en zout en meng.
  4. Hak de pinda’s grof.
  5. Halveer de rode chilipeper in de lengte en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne blokjes. Doe in een kommetje en pers er een halve limoen bij, voeg 1 koffielepel sesamolie, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel vissaus bij en meng.
  6. Snij de komkommer in balkjes en halveer de kerstomaatjes. Pluk blaadjes koriander. Verdeel de noedels en groenten over borden en druppel er de helft van de dressing over.
  7. Verhit de arachideolie in een pan (geen antikleefpan). Als de pan goed heet is, leg je er de steak in. Laat 2 minuten bakken op hevig vuur. Laat de steak gewoon liggen in de pan en beweeg hem niet. Draai de steak om met een tang (niet prikken met een vork) en laat nog 2 minuten aan de andere kant bakken. Schep uit de pan en laat even rusten.
  8. Snij de steak in plakjes en verdeel over de borden. Werk af met de rest van de dressing en de pinda’s en serveer.