Ingredients
Scale
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- 1 grote rode chilipeper
- 10 gr koriander
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 300 gr gehakt
- 75 gr cheddarkaas
- ½ blikje tomatenpuree
- 150 gr basmatirijst
- 1 blik rode bonen
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 kl komijn
- 1 kl kaneel
- 1 kl cayennepeper
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructions
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven.
- Snij de rode chilipeper in twee. Snij 1 deel in fijne blokjes. Voeg de knoflook, rode paprika, chilipeper (als je niet van pikant houdt, gebruik je minder of geen chilipeper), komijn en kaneel toe aan de kookpot. Laat 3 minuten stoven. Voeg het gehakt toe en bak aan.
- Voeg de tomatenpuree toe. Roer om en voeg de blikken tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen. Roer af toe om.
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Giet het blik bonen af en voeg toe aan de stoofpot. Laat nog 5 minuten pruttelen. Snij de koriander fijn. Snij de rest van de rode chilipeper in ringen.
- Proef en kruid de chili eventueel nog bij met cayennepeper en limoensap. Serveer met de rijst, cheddarkaas, koriander, chilipeper en limoen.