Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chili concarne met rijst weekmenus.be

Chili con carne met rijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Caroline Dhont
  • Prep Time: 15min
  • Cook Time: 25min
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: Stoofpot, Mexicaans
  • Method: Stoven, koken
  • Cuisine: Mexicaans

Ingredients

Scale
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  •  1 grote rode chilipeper
  • 10 gr koriander
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 300 gr gehakt
  • 75 gr cheddarkaas 
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 150 gr basmatirijst 
  • 1 blik rode bonen 
  • 2 blikken tomatenblokjes 
  • 2 kl komijn 
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl cayennepeper 
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1.  Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven. 
  2. Snij de rode chilipeper in twee. Snij 1 deel in fijne blokjes. Voeg de knoflook, rode paprika, chilipeper (als je niet van pikant houdt, gebruik je minder of geen chilipeper), komijn en kaneel toe aan de kookpot. Laat 3 minuten stoven. Voeg het gehakt toe en bak aan. 
  3. Voeg de tomatenpuree toe. Roer om en voeg de blikken tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen. Roer af toe om.
  4. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. 
  5. Giet het blik bonen af en voeg toe aan de stoofpot. Laat nog 5 minuten pruttelen. Snij de koriander fijn. Snij de rest van de rode chilipeper in ringen. 
  6. Proef en kruid de chili eventueel nog bij met cayennepeper en limoensap. Serveer met de rijst, cheddarkaas, koriander, chilipeper en limoen.